Rólunk

Miben vagyunk mások?

A Tiszta Kéz Egyesület 2020-ban alakult. Az Egyesület megalakulásának oka elsősorban az, hogy a hátrányos helyzetben lévő személyeket hatékonyan segíthessük. Az Egyesület célja, hogy különböző szolgáltatásokat összekössön, illetve az egyéneket is összekapcsolja a szolgáltatásokkal. Célok közé tartozik, hogy az emberek igényeire, igényfelmérés alapján hatékony választ tudjon adni, akár egy új szolgáltatás kezdeményezésével. 

A Tiszta Kéz Egyesület célja a rászoruló emberek, valamint közösségek nyilvánossághoz juttatása. Fontosnak tartjuk, hogy már felismert akadályokkal is tovább foglalkozzunk, egy közösséget kovácsoljunk, a hatékony megoldások érdekében. 

Az Egyesületnek több projektje is fut, sokszor egyszerre. A jelenleg futó projektünk a fiatal prostituáltak megsegítésére szolgál, adományokkal, személyes tanácsadással.
Az Egyesület tagjai között olyan szakemberek is vannak, akik már több éve segítő tevékenységet látnak el. (szociális munkás, jogász)

Kik alkotják a csapatot?

elnök

Üdvözlök minden kedves érdeklődőt a Tiszta Kéz Egyesület oldalán! Szegedi Zoltán vagyok az egyesület megálmodója és elnöke. A 2000-es évek derekán laikus érdeklődéstől vezérelve kezdtem meg munkám szociális területen. Ekkor kreatív vezetőként dolgoztam egy szoftver fejlesztéssel foglalkozó cégnél, és szabadidőmben végeztem önkéntes munkákat. Látva a hatalmas egyenlőtlenségeket, a szabadidős elfoglaltságból hamar központi érdeklődés lett, így a Pécsi Tudományegyetem Szociális munka szakán végeztem kitűnő eredménnyel, majd pénzügy és számviteli, egészségügyi és jogi tanulmányokat is folytattam. A jelenig bezárólag elmondhatom, hogy megismertem a hazai ellátórendszer számos területét. A teljesség igénye nélkül: a gondozási feladatok ellátása és kórházi osztályok ápolási feladatai, az egyéni esetkezelés, a családokkal végzett szociális munka, a szenvedélybetegek mentorálása, feladat és terápiás csoportok megtervezése és vezetése, iskolai szociális munka, szociális kutatások lebonyolítása, utcai szociális munka, gyermekvédelmi szakellátási feladatok, gyámi feladatok, áldozatsegítés mára mind az általam ismert paletta részét képezik. Ezek mellett piaci vállalkozásokkal és pályázatokkal is dolgoztam párhuzamosan.

Munkáim során mindig láthatatlan korlátokkal találkoztam. Az Egyesület megalakításával a –krízis kezelésen túl- célunk, hogy a piaci lehetőségeket elvigyük a rászorulók otthonába, és a rászorulókat bevezessük az olyan lehetőségek világába, ahol eddig túl magasnak látszottak a küszöbök.

A Tiszta Kéz Egyesületet a gyakorlati tapasztalatokra támaszkodó látásmód határozza meg. Intervencióink így mindig jövő- és cselekvés orientáltak. Látásmódunkba nem férnek bele illúziók, idealisztikus fejtegetések. Csapatunk tisztában van a szociális és egészségügyi ellátórendszer gazdaságpolitikai kitettségével.

ALELNÖK

Dr. Mihály Krisztián a nevem, a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán végeztem  jogász szakon. Szakmai tapasztalatom során volt szerencsém betekintést nyerni ügyvédi irodák,  államigazgatási szervek, illetve nagy multi cégek jogi működésébe, így széles körű ismereteket sajátíthattam el. Ezenkívül folyamatosan képzem magam, hogy mindig naprakész lehessek a jövő kihívásaival szemben is. Jelenleg szociális területen dolgozom, így rálátással rendelkezem a leginkább kiszolgáltatottak helyzetére. A rajtuk való segítséghez kívánom felhasználni jogi tudásom az egyesületben.

 

FELÜGYELŐBIZOTTSÁG ELNÖKE

A Pécsi Tudományegyetemen végeztem szociális munka szakon. Családok Átmeneti Otthonában, mélyszegénységgel sújtott szegregátum településeken dolgoztam kezdetben. Később esetmenedzseri, gyermekvédelmi gyámi és gyámhivatali ügyintézői, munkám során megtanultam, a kliensek megfelelő motiválását, az ügyfelekkel való előre mutató kommunikációt, megismertem különböző alacsony küszöbű szolgáltatásokat, gazdasági- és szociális eszköztárak átadására váltam képessé. Az egyesületben a célom, hogy a leginkább kiszolgáltatott rétegek kihívásait megismertessem a nyilvánossággal.

Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, írj nekünk üzenetet, vagy hívj minket!